לפני שנלמד מהי הדרך היעילה והנכונה ביותר לטפל בכינים, כדאי להבין את מחזור חיי הכינה:

מחזור חיי הכינה

כיני הראש חיות כשלושים יום והן מבלות את כל חייהן על פונדקאי אנושי (אחד או יותר במהלך החיים).

  • הביצים

    לאחר שהופרתה בידי הזכר, מטילה נקבת הכינה מספר ביצים, ומדביקה כל אחת מהן בקפידה אל בסיס השערה, מקום בו הטמפרטורה נוחה במיוחד. לאחר כ-7 ימים יבקעו מהביצים נימפות וישאירו מאחוריהן קליפת ביצה ריקה הנשארת דבוקה למקומה.

  • הנימפה

    לאחר בקיעת הנימפות הן עוברות שלושה שלבי התפתחות ומשילות את עורן בכל שלב כזה (הנמשך שלושה ימים). לאחר כ-10 ימים הופכות הכינים הצעירות לבוגרות ומוכנות להתחיל במחזור הרבייה.

  • הכינה הבוגרת

    כינה בוגרת חיה כ-30 יום לכל היותר והיא ניזונה ומתרבה על הקרקפת. הנקבות מסוגלות להטיל 10-5 ביצים ביום, אך ככל שהן מתבגרות, מספר זה הולך וקטן. כדי לטפל בכינים באופן יעיל, יש לחסל אותן באופן שקוטע את מחזור חיי הכינה, ובשלושה שלבים עיקריים:

1. גילוי

הדרך היחידה לוודא הידבקות בכיני ראש היא למצוא בראש כינה חיה ונעה, והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא גילוי באמצעות סירוק. הצטיידו במסרק כינים איכותי ופעלו על פי ההוראות הבאות:

חפפו את הראש עם שמפו רגיל.
מרחו מרכך שיער בכמות המספיקה לכיסוי השיער כולו.
סרקו את השיער במסרק רגיל ופרמו את כל הקשרים.
אם השיער ארוך, הפרידו אותו לקבוצות כדי להקל על הסירוק.
הציבו את שיניו של מסרק הכינים כך שיגעו בקרקפת והעבירו את המסרק באטיות עד לקצות השיער.
לאחר כל סירוק, בדקו בתאורה טובה אם יש כינים על שיני המסרק ובמידת הצורך השתמשו בנייר טישיו לניגוב המרכך מן המסרק, מה שיקל על הבדיקה.
המשיכו לסרק כל קבוצת שיער ביסודיות עד שכל השיער יהיה מסורק.
אם אכן יש כיני ראש, תימצא לפחות אחת על שיני המסרק.
אם איתרתם הדבקה בכיני ראש, יש להמשיך לשלב השני: חיסול.

2. חיסול

כיני ראש:

יש לטפל באמצעות ריזאלטס בהתאם להוראות השימוש.

אנו ממליצים לחזור על הטיפול לאחר כשבוע – וזאת כדי לוודא שכל הכינים הצעירות הבוקעות מהביצים שלא הומתו בטיפול הראשון, יומתו בטיפול השני, עוד לפני שהן הופכות לבוגרות ומטילות ביצים נוספות. זהו צעד חשוב להצלחת הטיפול.

לאחר טיפול מוצלח, אל תשכחו להמשיך לבדוק את הראש על בסיס קבוע, למניעת הידבקות נוספת.

ביצים וקליפות ביצים:
אם יש בשיער ביצים שעלולות להיות חיות עדיין, חשוב להסירן ו/או להמשיך לבדוק אם מופיעות על הראש כינים שבקעו לאחרונה (זכרו כי כינה בוקעת מן הביצה לאחר כ- 7 ימים).

איך בעצם ריזאלטס עובד?

גוף הכינה מוגן ע”י מעטפת שעווה השומרת על הכינה מפני איבוד נוזלים.
ריזאלטס מכיל חומרים פעילים הממיסים את מעטפת השעווה של הכינה ומנקבים אותה, מה שגורם לכינה לאבד נוזלים, להתייבש ולמות, תוך עשר דקות בלבד. היות ומדובר במנגנון פעולה פיזיקאלי, ולא כימי, הכינה אינה יכולה לפתח עמידות לתכשיר. החומרים הפעילים בריזאלטס הינם ידידותיים למשתמש, ונמצאים בשימוש רחב במוצרי טואליטיקה וקוסמטיקה.
גם לאחר שחיסלתם את כל הכינים והביצים, חשוב למנוע הדבקה חוזרת באמצעות השלב השלישי: מניעה.

3. מניעה

הדרך היחידה למנוע מכיני ראש להגיע אל הראש שלהם היא להימנע לחלוטין מכל מגע ראש בראש, וזה מצב כמעט בלתי אפשרי, במיוחד כשמדובר בילדים. מה שכן תוכלו לעשות הוא לבדוק את הראש על בסיס קבוע תוך שימוש בשיטת הגילוי, לערוך “מעקב” אם נמצאת כינה, ולא לשכוח לבדוק אם מספרים לכם על הדבקה שאירעה דרך אדם שהייתם במגע עמו.
כך תהיה לכם ההזדמנות לטפל בהדבקה בכיני ראש לפני שהן מטילות כמות גדולה של ביצים, ולפני שהן עוברות ליותר מדי אנשים אחרים.
שיער אסוף מסייע גם הוא במניעת מעבר הכינים מראש לראש.